Csak kettő, maximum 3 hozzávaló és kész a nagyon finom, nagyon gyümölcsös, házi fagyi. Nem kell hozzá fagylaltgép sem, csak egy mélyhűtő. Mindkét fiam imádja!

Mango lassi fagyi (és Dani)/Fotó: Myreille
Vannak olyan receptek, amelyeket receptnek nevezni erős túlzás, ám van bennük annyi ötlet és annyira finomak, hogy megérnek egy feljegyzést. A házi mangófagyi egészen pontosan a mangó lassi fagyi éppen ilyen.
Miután lement az eperszezon és a mélyhűtőből elfogyott a legtöbb eperfagyi, és akciós volt a mangó ismét feltöltöttem a készleteket. Házi mangó fagyit készítettem. Nincs benne ízfokozó, nincs benne színezék, semmi hülyeség.
Mangó lassi fagyi/Mangófagyi
Hozzávalók:
3-4 érett mangó (ha a frissen vásárolt kemény, akkor érdemes néhány napot még érlelni) 100 g görög joghurt cukor(attól függ, hogy milyen érett és milyen édes a mangó)
A mangót megpucolom és a mangóhúst lefejtem a magról. Tálba teszem a joghurttal és a cukorral, majd botmixerrel simára turmixolom. Tulajdonképpen egy sűrű mangó lassit készítek, majd ezt a krémet pálcikás jégkrémformába adagolom és beteszem a fagyasztóba. Pár óra alatt megfagy és lehet enni. Mivel elég nagy adagokat szoktam készíteni, így még több napig, akár egy hétig is rá lehet járni.
Kapcsoldó cikkek:
