Sütő nélkül sem lehetetlen a karácsonyi sütemény, ráadásul keveréssel és “sütéssel” együtt csupán öt perc.
Hozzávalók 4 kisebb bögréhez vagy 2 nagyhoz: 8 evőkanál cukor 8 evőkanál liszt késhegynyi szódabikarbóna 2 tojás 1 evőkanál olvasztott vaj (vagy olaj) 20 dkg gesztenyepüré 1 evőkanál rum (kihagyható) A fele adagot egy nagyobb (0,5 literes) bögrében ki lehet keverni és akkor egy bögrében megvan a keverés és a “sütés” is, de kisebb bögréknél egy tálban keverem ki a tésztát. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, szódabikarbóna) összekeverem majd hozzáadom a tojást, a vajat, a rumot, a villával összetört gesztenyepürét. Jól összekeverem, majd a bögrékbe öntöm (a bögre háromnegyedéig) és 1,5 percig mikrózom. Figyelni kell rá, mert könnyen kifut és ennél tovább se érdemes mikrózni, mert akkor kiszárad. Frissen felvert tejszínnel, mennyei. A tésztát muffinként is meg lehet sütni, sütőben. Elméletileg, én még nem próbáltam…