Sütő nélkül sem lehetetlen a karácsonyi sütemény, ráadásul keveréssel és “sütéssel” együtt csupán öt perc.
Gesztenyés karácsonyi süti bögrében 5 perc alatt (Fotó: Myreille)
Hozzávalók 4 kisebb bögréhez vagy 2 nagyhoz:
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
késhegynyi szódabikarbóna
2 tojás
1 evőkanál olvasztott vaj (vagy olaj)
20 dkg gesztenyepüré
1 evőkanál rum (kihagyható)
A fele adagot egy nagyobb (0,5 literes) bögrében ki lehet keverni és akkor egy bögrében megvan a keverés és a “sütés” is, de kisebb bögréknél egy tálban keverem ki a tésztát.
A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, szódabikarbóna) összekeverem majd hozzáadom a tojást, a vajat, a rumot, a villával összetört gesztenyepürét. Jól összekeverem, majd a bögrékbe öntöm (a bögre háromnegyedéig) és 1,5 percig mikrózom. Figyelni kell rá, mert könnyen kifut és ennél tovább se érdemes mikrózni, mert akkor kiszárad.
Frissen felvert tejszínnel, mennyei.
A tésztát muffinként is meg lehet sütni, sütőben. Elméletileg, én még nem próbáltam…
Bögrében mikrózott sütemény (Fotó: Myreille)
Gesztenyés süti és tejszínhab, verhetetlen páros! (Fotó: Myreille)