A sütőben sült édesburgonya otthon is villámgyorsan elkészíthető. Sült édesburgonya kívül roposó, belül puha, egyszerre édes és sós. Egyszerűen zseniális.
Az édesburgonyára (azaz a batátára) akkor kaptunk rá, amikor a fiúk picik voltak. Hiába főztem már meg több mázsányit, még mindig nem untam rá. Sült csirke mellé a kedvenc köretem, de én akkor is boldog vagyok, ha sült édesburgonya az ebédem.
Fűszeres édesburgonya a sütőben
Hozzávalók: 2-3 nagy, sárga húsú batáta 1 ág rozmaring chilipehely só olíva olaj
A batátákat megpucolom és hosszában cikkekre vágom. Sütőpapírral bélelt sütőtálba rakom, megtűzdelem rozmaringgal, megszórom sóval, chili pehellyel és vékonyan meglocsolom olíva olajjal.
1,5 óráig sütöm 185 fokon. Szeretem, ha jól megpirul.
Az édesburgonya krémlevest kóstoltad már? Gyömbérrel és csillagánizzsal vagy curryvel?