Nagyon gyümölcsös, nagyon egyszerű elkészíteni és sokkal finomabb, mint a macaron. Körtés galette, amivel Párizs néhány órára a konyhádba költözik.
Hozzávalók Tészta (30×40 centis tepsihez): 30 dkg liszt 12 dkg vaj 3 evőkanál cukor 1 zacskó vaníliás cukor csipet só 1 citrom reszelt héja 0,5 dl víz A lisztet, a vajat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba teszem és összemorzsolom, majd annyi hideg vizet teszek hozzá (nagyjából 0,5 dl) teszek hozzá, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tészta legyen. Nagyjából fél órát pihentetem, majd kinyújtom tepsi méretűre, de úgy, hogy a tészta minden oldalon 3-5 centit túllógjon. Sütőpapíron nyújtom, így könnyű áthúzni a tepsibe. Töltelék: 6-8 körte 3 evőkanál cukor 1/4 teáskanál fahéj 4 evőkanál mazsola 2 evőkanál búzadara A tésztát megszórom búzadarával. Érett (de nem puha) körtéim voltak és kellett valami, ami felveszi a körtelevet. A körtéket először 4 cikkre vágom. Kivágom a magházukat, majd minden cikket 3-4 szeletre vágok és a tésztára pakolom. A cukrot és a fahéjat összekeverem és a fahéjas cukorral megszórom a körtéket, majd rászórom a mazsolát is. A tészta széleit visszahajtom és 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöm, amíg a szélei szépen megpirulnak. Ui: Bármilyen gyümölccsel (almával, szederrel, barackkal is) készíthető, de én már csináltam mákos verziót is.