Sok csokoládé, kevés liszt és kevés cukor, ropogós mandula. Az egyik legfinomabb torta lett, amit valaha sütöttem! Minden nagyzolás nélkül, ez egy TÖKÉLETES brownie.
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé 8 dkg vaj 10 dkg cukor 5 dkg lágy nádcukor 10 dkg liszt 4 tojás (s-es méret, nagyobból elég a három is) 10 dkg durvára vágott mandula A csokoládét összetöröm és a vajjal együtt mikróban megolvasztom. Belekeverem a cukrot, nádcukrot, majd a tojások sárgáját és a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem, amit a csokis masszához keverek. Kivajazott tortaformába öntöm, a tetejét megszórom durvára vágott mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöm. Ezalatt a mandula a torta tetején megpirul, a tészta pedig átsül, de nem szárad ki. Ne maradj ki semmi jóból! Van nekünk hírlevelünk is, ha még nem iratkoztál fel, most megteheted. Nem bánod meg!Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Mandulás brownie
Szerző
Myreille
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő