Sok csokoládé, kevés liszt és kevés cukor, ropogós mandula. Az egyik legfinomabb torta lett, amit valaha sütöttem! Minden nagyzolás nélkül, ez egy TÖKÉLETES brownie.
Mandulás brownie/Fotó: Myreille
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg lágy nádcukor
10 dkg liszt
4 tojás (s-es méret, nagyobból elég a három is)
10 dkg durvára vágott mandula
Egyszerűen tökéletes: mandulás brownie/Fotó: Myreille
A csokoládét összetöröm és a vajjal együtt mikróban megolvasztom. Belekeverem a cukrot, nádcukrot, majd a tojások sárgáját és a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, amit a csokis masszához keverek.
Kivajazott tortaformába öntöm, a tetejét megszórom durvára vágott mandulával.
180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöm. Ezalatt a mandula a torta tetején megpirul, a tészta pedig átsül, de nem szárad ki.
Ne maradj ki semmi jóból! Van nekünk hírlevelünk is, ha még nem iratkoztál fel, most megteheted. Nem bánod meg!