Tény: a paprikás csirke bőrös combból a legfinomabb, de nálunk éppen csirkemell filé volt itthon. Név- és ízazonosság. Amilyen nagyvonalúan bánok más nemzetek tradicionális receptjeivel, megérdemeltem már, hogy fejemre hozzam a bajt és a paprikás csirkét gondoljam újra kétféle paprikával és tejszínnel. Még répa is van benne, de ezt a férfiaknak nem kell elmondani… Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 5 dkg húsosabb szalonna vagy sonka 1 vöröshagyma 1 nagyobb répa 1 kaliforniai, piros paprika 1 púpos teáskanál pirospaprika só 2 dl tejszín A szalonnát fel kell kockázni és egy teflon serpenyőben átpirítani. Ha szükséges, kell még rá egy kis olajat önteni, majd mehet rá a kockára vágott hagyma és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa. Átpároljuk. Bele lehet tenni a kockára vágott csirkemellet. Sózás óvatosan, mert a szalonna is sós. Fehéredésig kevergetni kell, majd fedő alatt puhára párolni. Mehet bele a pirospaprika, majd a kockára vágott kaliforniai paprika. Addig kell párolni, amíg a paprika kicsit megpuhul, de nem szottyosodik meg. Bele kell önteni a tejszínt, felforralni és kész. A szalonna kockázás előtt érdemes feltenni a rizst főni, mert mire kész a hús, készen lesz a rizs is.