Moksha.hu > KONYHA > HÚS > Fasírt-mánia: 3+1 sütőben sült húsgolyó, amit a fiaim imádnak
Fasírt-mánia: 3+1 sütőben sült húsgolyó, amit a fiaim imádnak
Myreille - Publikálva:
Nincs az a mennyiség, amit falatnyi fasírtokból a fiaim ne tudnának elpusztítani, ráadásul a fasírt jó ebédre, vacsorára és kerülhet uzsonnás dobozba is.
Fasírt először: Almás-kakukkfüves-zabpelyhes pulyka húsgolyóFiamnak, akinek ezt a fasírtot bármikor csomagolhatom az uzsonnás dobozába.
Hozzávalók (kb. 30 db húsgolyóhoz):
25 dkg darált pulykahús (7% zsírtartalommal)
10 dkg zabpehely
1 vöröshagyma
1 alma
1 tojás
1 teáskanál kakukfű
só
bors
A zabpelyhet aprítógépben apróra darálom. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem (héjával együtt). A hagymát apróra vágom. A darált zabpelyhet összekeverem az almával, megy bele az alma húsa, leve is, majd belekeverem a darált pulykahúst, az apróra vágott hagymát, a tojást, a kakukkfüvet, sót, borsot és alaposan összegyúrom.
Kis golyókat formázok, sütőpapírral bélelt tepsire rakom és előmelegített 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 40 percig sütöm.
Fasírt másodszor: Pulykás garam massala-valFiaimnak és ígérem, ha ebédre készítem, kap majd ragacsos mázat is!
Hozzávalók (kb. 30 darab húsgolyóhoz):
25 dkg darált pulykahús (7% zsírtartalommal)
1 kifli
1 vöröshagyma
1 tojás
1/2 teáskanál garam massala
só
bors
A kiflit felkarikázom és vízbe áztatom. A hagymát apróra vágom. A kiflit kinyomkodom, majd összekeverem a darált pulykahússal, apróra vágott vöröshagymával, tojással, garam massal-val, sóval, borssal és jó átgyúrom.
Kétfalatnyi húsgolyókat hengergetek és ütőpapírral bélelt tepsire rakom és előmelegített 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 40 percig sütöm.
Tipp: 500 g darált pulykahúst vettem, azt osztottam két adagra és a két tepsit egyszerre sütöttem a sütőben.
Marhajó! Szerecsendiós húsgolyó marhából (mintha svéd lenne) (Fotó: Myreille)
Fasírt harmadszor: Marhajó fasírtgolyókFiamnak, aki bármire képes azt mondani, hogy “finom, de ebből most nem kérek”.
Hozzávalók (kb. 40 db fasírthoz):
40 dkg darált marhahús (20% zsírtartalommal)
1 vöröshagyma
2 szelet kenyér
1 tojás
1 teáskanál szerecsendió
só
bors
A kenyereket vízbe áztatom. A hagymát apróra vágom. (Nem szeretem reszelni, szerintem finomabb a húsgolyó/fasírt, ha apróra vágott hagyma van benne.) A kenyeret kinyomkodom, majd összekeverem az apróra vágott hagymával, darált marhahússal, tojással, szerecsendióval, sóval, borssal.
Kétfalatnyi húsgolyókat hengergetek és ütőpapírral bélelt tepsire rakom és előmelegített 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 40 percig sütöm.
Fasírt még egyszer: Derült égből fasírtFiamnak, aki szerint “a matematika semmit se ér, mert ha érne valamit, csüngenének rajta a lányok”.
Emlékeztek a Derült égből fasírt (Cloudy with a Chance of Meatballs) című animációs filmre és Flint Lockwood-ra? Most azonos címmel egy nagyon vicces és nagyon szórakoztató sorozat készült azokról az éveiről, amikor még középiskolába járt és a világ leendő legnagyobb felfedezője arról álmodozott, hogy találmányai megváltoztatják a világot. De a világ már csak olyan, hogy a sikerhez vezető út kudarcokkal és némi pusztítással van kikövezve: az animációs sorozat viszont éppen ettől lesz nagyon humoros és szerethető.
A 11 perces epizódból 52 db készült és hétfőnként látható a Cartoon Network-ön. Első rész: 2017. szeptember 18. (hétfő) 17:40 (ismétlés 19:10).
A tévé előtt nem eszünk, de ma – stílusosan – néhány fasírt bele fog férni a Derült égből fasírt mellé!