Egyszerű, gyors és finom. A morzsás süti eperrel is működik. Egyetlen hibája, hogy újabb és újabb falatokra csábít.
Epres-vaníliás crumble (Fotó: Myreille)
Aki a fahéjas-szilvás crumble-t szereti, szeretni fogja az epres-vaníliás crumble-t is. A recept is ugyanaz…
Hozzávalók:
50-60 dkg apró eper
20 dkg liszt
15 dkg nádcukor
10 dkg vaj
csipet őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
Egy tűzálló tálat kivajazok, majd beleteszem az alaposan megmosott, megpucolt epreket. (A kertben apró szemű, ízletes fajta terem.) A cukrot, az őrölt vaníliát (vagy vaníliás cukrot), a lisztet és a hideg vajat összemorzsolom, majd az eprek tetejére szórom.
5-ös fokozaton (200 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, az eper pedig lekvárrá sül és felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom és nem túl édes! (Hidegen sokkal finomabb, mint forrón.)