Egyszerű, gyors és finom. A morzsás süti eperrel is működik. Egyetlen hibája, hogy újabb és újabb falatokra csábít.
Aki a fahéjas-szilvás crumble-t szereti, szeretni fogja az epres-vaníliás crumble-t is. A recept is ugyanaz… Hozzávalók: 50-60 dkg apró eper 20 dkg liszt 15 dkg nádcukor 10 dkg vaj csipet őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor Egy tűzálló tálat kivajazok, majd beleteszem az alaposan megmosott, megpucolt epreket. (A kertben apró szemű, ízletes fajta terem.) A cukrot, az őrölt vaníliát (vagy vaníliás cukrot), a lisztet és a hideg vajat összemorzsolom, majd az eprek tetejére szórom. 5-ös fokozaton (200 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, az eper pedig lekvárrá sül és felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom és nem túl édes! (Hidegen sokkal finomabb, mint forrón.)