Muszáj volt valami “izgató” címet kreálnom ehhez a süteményhez, mert a tejfölös eperre még én is kérdőn húznám fel a szemöldököm. Amúgy meg a “meggyes hölgy” nővére. A 2007-es év legjobb találmánya a “meggyes hölgy” volt. Sajnos, nem saját találmány a babapiskóta, tejfölös krém és a gyümölcs rétegzése, de már a legelső alkalommal eltértem az eredeti recepttől és a saját fejem után mentem. Nem kellett hosszú idő és a sütemény a gyors és a finom mellett kiérdemelte az egészséges jelzőt is. (Viszont függőséget okoz.) Meggyes hölgy A magozott meggybefőttet leszűröm. Egy nagy doboz tejfölt (450 g) összekeverek egy kis mézzel (vagy porcukorral), hogy kellemes, édes-hűvös íze legyen, majd hozzáadok 2 dl (hab)tejszínt és kézi habverővel jól átkeverem. Ezután a babapiskótát, a tejfölös krémet és a meggyet többször rétegzem egy nagy tálban, letakarom és hűtőbe teszem. Én a Manner babapiskótára esküszöm és abból is a teljes kiőrlésű lisztből készült változatra (a sárga dobozosra), mert egészséges és 3 óra várakozás után már fogyasztható. Ha nincs más, persze akkor csinálom normálból (rózsaszín dobozosból) is, mert azzal ugyanannyi a “türelmi idő”. (Akkor igazán tökéletes bármelyik babapiskótával, ha egy éjszakát várakozott a hűtőben.) A legfelső tejfölös krémre meggylevet szoktam csorgatni, de ez csak optikai tunning, elhagyható. Epres hölgy Idén végre az eperszezon közepén jutott eszembe a tejfölös-gyümölcsös “rakottas”: babapiskóta, tejfölös krém, friss, karikára vágott eper rétegek, sorra egymás után. Most csak annyit változtattam a recepten, hogy picivel több porcukrot tettem a tejfölbe, mert édes kedvem akadt. Bónusz hölgy: Narancsos hölgy Téli változat, de nem maradhat ki a hölgyek sorából. A krém a szokásos tejföl-tejszín-porcukor triumvidátus mellett 4 evőkanál darált diót is tartalmaz, és a nevéből adódóan a gyümölcs a narancs. “Szokás szerint” kell rétegezni, pihentetni és kiskanállal belapátolni.