A sütőtök krémlevesről annyit érdemes tudni, hogy 6 hozzávaló kell hozzá és ezek közül a bors – legyen fekete- vagy rózsabors – a lelke.
Hozzávalók: 1 teáskanál vaj (vagy olíva olaj, de vajjal finomabb) 1 nagy fej vöröshagyma 1 közepes kanadai sütőtök 2 dl tejszín só bors (lehet fekete- vagy rózsabors is) A kanadai sütőtököt megpucolom és nagyobb kockákra vágom. A vöröshagymát apróra vágom és a vajon üvegesre párolom. Ráteszem a felkockázott sütőtököt, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózom, megborsozom (frissen őrölt fekete borssal vagy rózsaborssal) és addig főzöm, amíg a tök teljesen megpuhul. Botmixerrel krémesítem a levest, beleöntöm a tejszínt és még egyszer felforralom. Én a tányéron még egyszer meg szoktam borsozni, mert úgy szeretem, a fiam viszont levesgyöngyöt kér bele. Minap a férjem kétszer szedett a rózsaborsos változatból, pedig állítása szerint ő nem szereti az ilyen ételeket.