Könnyű nyári torta görög joghurttal és málnával. De készülhet más friss vagy fagyasztott gyümölcsből (ribizliből, áfonyából, szederből) is.
Klasszikus málnás joghurttorta
Hozzávalók: 1 pohár (400g) görög joghurt 2 dl tejszín 15 dkg cukor ebből 20 g vaníliás cukor 20 g étkezési zselatin por 40 dkg fagyasztott málna 1 csomag babapiskóta
A hideg tejszínt összekeverem a zselatinnal és lassan összeforralom. Belekeverem a cukrot, majd amikor kicsit meghűlt a tejszínes masszához hozzákeverem a joghurtot.
Egy tortaforma aljára egy rétegben babapiskótákat pakolok.
A joghurtos masszába belekeverem a fagyasztott málnát – működi friss málnával is -, majd a krémet a babapiskótákra öntöm. Kicsit megrázogatom, hogy a buborékok felszálljanak, majd letakarom a tortaforma tetejét és egy éjszakára a hűtőbe teszem a tortát.
Másnap lehet szeletelni és enni.
Persze, ez a recept más gyümölccsel: jostával, eperrel, áfonyával, szederrel is működik.