Zsombor kedvence a narancsos-mazsolás zsemle, ami olyan, mint a kalács, de csak akkor jó, ha van a tetején szórócukor. Az alaptészta ugyanaz, mint a pizzánál, tehát nincs benne se tej, se tojás, se vaj, mégis annyira finom, mint a kalács. Hozzávalók Az alap: 40 dkg liszt 2 dkg élesztő nagy csipet só 1 evőkanál cukor 2,1 dl langyos víz 1 teáskanál napraforgó olaj A plusz: 1 narancs reszelt héja 2 marék mazsola kb. 4-5 evőkanál szóró- vagy sütőcukor 2 evőkanál vaníliás cukor 1 evőkanál cukor Ami a gyerekeim szerint tisztességtelen, de beleteszem: 2 teáskanál lenmag 1 evőkanál chia mag A szórócukor kivételével mindent a keverőtálba szórok és a gépre bízom, hogy kidagassza. Ezután 12 egyenlő részre osztom a tésztát, zsemléket formázok, tetejükbe belenyomkodom a szórócukrot, majd 200 fokos sütőben (légkeverés mellett) pirosra sütöm. Ui: A lenmag és a chia mag nem tesz hozzá se az ízéhez, se az állagához, csak azért teszem bele, mert úgy gondolom, hogy jót tesz nekünk, ha néha ilyeneket is eszünk. De a szuperélelmiszereknek kikiáltott dolgokat sohasem veszem túl komolyan.