Elég gyakran sütünk itthon pizzát és azt figyeltem meg, hogy én mindig ugyanazt teszem a pizzámra. Ez lenne a tökéletes recept?
Alapvetően én egy hawaii pizza (paradicsomszósz, ananász, sonka, sajt, semmi kukorica) rajongó vagyok – bármennyire is szentségtörés ez – és ha nincs itthon ananász – és legtöbbször nincs, mert ha van, akkor gyorsan elfogy pizzát se kell sütni -, így alternatívaként margheritát szoktam magamnak csinálni (paradicsomszósz, oregánó, sajt), ám időről időre került hozzá egy-egy feltét, amitől csak jobb lett a pizza. A kedvenc pizzámra a következőket pakolom: 2 kiskanál piros pesto (szigorúan aldis, szerintem az a legjobb) 1 kis fej lilahagyma cikkekre vágva piros paprika (lehet Kápia vagy Kaliforiniai) 3-4 db fűszeres olajban pácolt szárított paradicsom sajt (trappista vagy mozzarella) csipet oregano csipet tört chili Itthon a pizzára mindenki azt tesz, amit szeret. A férjem a tejfölös-sonkás-hagymás vonalon mozog, a gyerekek pedig kiszámíthatatlanok, mindent rápakolnak, ami eszükbe jut. De legalább jó kedvvel eszik a saját pizzájukat… A tésztát is itthon készül, igaz nem én dagasztom, hanem a gép. Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dkg élesztő nagy csipet só 1 evőkanál cukor 2,1 dl langyos víz 1 teáskanál olaj (lehet napraforgó vagy olíva is) Minden hozzávalót a kenyérsütő tartályába pakolok a felsorolás sorrendjében és hagyom, hogy a gép kigyúrja a tésztát – liszttől függ, de néha kell még egy-két evőkanál víz -, egyszer hagyom megkelni, majd ágygyúrás után vagy 4-5 pizza készül belőle vagy pedig 2 kisebb pizza a gyerekeknek pedig édes zsemle naranccsal és mazsolával. Hamarosan jön ez a recept is!