Ragyogó, mint a napfény. Könnyű, mint a bárányfelhő a kék égen. Citromos, mint egy jó limonádé. És tele van boldogsággal, mint az olaszországi nyaralások emléke.
Az utóbbi hetekben nagyon sokat főztünk Zsombival. Egészen pontosan ő főzött, én pedig asszisztáltam. Készített már rántottát, bolognai spagettit és ragacsos csirkét is, de szeretett volna egy sütit is Moksha recepttel, éppen úgy, ahogy a tesójának van.
A citromos süti
Hozzávalók: 200 g vaj 250 g cukor 2 tojás 200 g tejföl 17 ml (fél üveg) citromkivonat (Sicilian Lemon Natural Extract)* 1 csomag sütőpor 300 g liszt
*Myreille: Egészen véletlenül bukkantam erre a citromkivonatra és nagyon jót tett a sütinek, de természetesen helyettesíthető 2 friss, kezeletlen citrom héjával is.
A puha vajat habosra kell keverni a cukorral. Majd bele kell keverni a tojásokat és a tejfölt. Mehet bele a citromkivonat (vagy a reszelt citromhéj). Érdemes kóstolni. Zsombi úgy döntött, hogy a citromkivonat felét bele kell önteni.
Végül az egészet össze kell keverni a sütőporral elkevert liszttel. Ezt a tésztát sem kell simára keverni, elég ha elegyedik, de még darabos.
20×30-as tortaformában kell önteni a tésztát, és 180 ℃ sütőben (légkeverés, alsó-felső sütés) 30 percig kell sütni.
A tetejét finoman meg kell szórni porcukorral.
Dani megsütötte a világ legfinomabb brownie-ját
Félreértés ne essék, amikor Dani megsütötte élete első és egyben legfinomabb brownie-ját, nem ő volt a kukta, hanem én! Sütni gyerekjáték.