Túróban nem ismerek mértéket. Most is fél kiló túróhoz csupán 4 evőkanál búzadarát tettem. A torta pillanatok alatt elfogyott. Hozzávalók: 500 g túró 8 dkg vaj 2 tojás 10 dkg cukor 1 vaníliarúd 1 citrom héja 4 evőkanál búzadara 1 mokkáskanál sütőpor 1 üveg leszűrt, magozott meggybefőtt A vajat habosra keverem a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót. Beleteszem a tojásokat, jól elkeverem, majd megy bele a 4 evőkanál búzadara és a pici sütőpor. 15 percet pihentetem. A masszát kivajazott tűzálló tálba öntöm, és a tetejére alaposan lecsepegtetett meggybefőttet teszek. A meggyeket kicsit bele is nyomkodom a tésztába. 180-200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a széle megpirul és a közepe is “száraz” tűpróbára.
Ha tetszett a recept, csatlakozz te is a moksha.hu Facebook közösségéhez!