Csak 7 hozzávaló, 10 perc munka és télen-nyáron “havas” édes falatokkal lesz tele a tányér. Ellenállhatatlan csábítás!

Édes hógolyók: házi készítésű Raffaello/Fotó: Myreille
Édes hógolyók – házi készítésű Raffaello recept
Hozzávalók: 1 púpos evőkanál liszt 2 evőkanál kristálycukor 20 g vaníliás cukor 1 dl tej 0,5 dl tejszín (helyettesíthető tejjel) 5 dkg vaj 15 dkg kókuszreszelék

A legnagyobb kísértés télen és nyáron/Fotó: Myreille
Egy kisebb lábasban a cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet összekeverem, ezután simára keverem a tejjel és a tejszínnel és állandó kevergetés mellett felfőzöm.
Leveszem a “lángról” és azon nyomban belekeverem a hideg vajat. Folyamatosan keverem, amíg a massza fel nem veszi a vajat.
A kókuszreszelékből kiveszek 2 evőkanálnyit, majd ebbe forgatom bele a falatnyi golyókat, a többit a krémhez keverem. Ekkora már langyosra is hűl és lehet is formázni.
Egyetlen hibája, hogy túl gyakran rájárok.
Kapcsoldó cikkek:
