Ropogós cukorkéreg és omlós, kakaós-narancsos tészta. Egyszerű, finom és felejthetetlen.
Szeretettel Pancsának, Dodónak Druszának és Andrisnak
Hozzávalók 60-65 darabhoz: 25 dkg margarin 25 dkg kristálycukor + kb. 4 evőkanál 40 g vaníliás cukor 2 tojás 2 narancs reszelt héja 3 evőkanál kakaópor 50 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 1 narancs kifacsart leve A margarint simára keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, beleteszem a tojásokat, alaposan elkeverem, majd mehet bele a narancsok frissen reszelt héja. Ezután belekeverem a kakaóport, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Belefacsarom a narancs levét, még kicsit keverem, majd pár mozdulattal összegyúrom a tésztát. (A tészta összeáll, de lágy lesz.) Kisebb diónyi (gyerekkoromban a nagyobb üveggolyóim voltak ekkorák) gömböket formázok a tésztából, megforgatom kristálycukorban és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm. A sütikekszek ilyenkor még nagyon puhák, de rácson hagyni kell kihűlni. Ez a recept az egyik legjobb karácsonyi süti, a Narancsos-fahéjas-mézes karácsonyi sütikeksz tejtermék mentes és nem “annyira” karácsonyi változata. Ne hagyd ki a moksha.hu hírleveleket sem, iratkozz fel most! Ui: A sütikeksz nagyszerűségéről csak annyit, hogy a kóstolás után a barátaink gyerekei megkérték a szüleiket, hogy kérjék el a receptet, majd két nappal később, azaz ma, a bejegyzés tervezett élesítése előtt 10 perccel, jött a telefon, hogy most azonnal kell a recept, mert délután ilyen sütit kell sütni.