Az egyszerű kelt tészta nem csak kakaós csigának vagy pizzának remek alap, hanem a gyümölcsös lepénynek is. Téli változat.
A jól bevált pizza tészta most édes feltétet kapott a fiaim kedvéért. 2 (20×40 centis) tepsi pizzához a tészta: 40 dkg liszt 2 dkg (friss) élesztő 2 evőkanál méz 2,5 dl langyos víz nagy csipet só Nem kertelek. Először a lisztet teszem a kenyérsütő edényébe, majd a többi hozzávalót, majd dagasztásra kapcsolom és 40 perc alatt kiveszem a tésztát. Kenyérsütő nélkül több az izommunka. Először a langyos vízben elkeverem a mézet, majd az élesztőt, amikor felfut, összegyúrom a liszttel, amit meg is sózok és legalább 20 percig kelni hagyom. (Az olajat nem felejtettem ki, nem szoktam a tésztába tenni.) Az olaszok Nutellás pizzája nyomán megszületett az édes, ananászos pizza (nem hawaii), ami tulajdonképpen egy egyszerű, krémes, ananászos lepény. Nálunk az egyik pizzából sós (kolbászos-hagymás-tejfölös pizza készült), a másikból pedig egy édes, ananászos. Édes feltét egy pizzahoz: 4 evőkanál tejföl 2 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor fél doboz darabolt ananász konzerv A tejfölt összekeverem a cukrokkal és a pizza tetejére kenem, majd rászórom a lecsepegtetett ananászt. Elég vastag lesz a tejföl réteg, de megszikkad sütés közben és a végeredmény krémes lesz. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Iratkozzatok fel a hírlevélre most!