A fiaim nyitogatják a fiókokat. Anya, nincs valami édesség? – kérdezik. Ez a “muffint kell sütni” minősített esete! Már vesszük is elő a csokis-narancsos muffinhoz a keverőtálat.
Soha életemben nem voltam ennyire rátekeredve a narancsos sütikre, mint az utóbbi napokban. Ez némi vívódással töltött el, mert a fiaim és a férjem inkább a csokis sütiket részesítik előnyben. Szerencsére a megvilágosodásra nem kellett sokat várnom: ha egy süti narancsos is és csokis is, abból baj nem lehet. Először hétvégére terveztem egy narancsos-csokis tortát, de hétközben is igény mutatkozott édességre, így a fiaim segítségével – hol kevertek, hol kóstoltak – összedobtunk egy dupla csokis-narancsos muffint.
Dupla csokis – narancsos muffin recept
Hozzávalók (12 db muffinhoz):
12,5 dkg vaj (vagy margarin) 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás 3 evőkanál (görög) joghurt 3 narancs héja 20 dkg liszt 1 púpos evőkanál (20-22%-os) kakaópor 1 csomag sütőpor csoki chips
A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral.
Belereszelem a narancshéjat és hozzáadom a tojásokat. Alaposan összekeverem.
Belekeverem a görög joghurtot.
A lisztet, a sütőport, a kakaóport egyszerre adom a masszához és alaposan elkeverem.
A muffinsütőt kibélelem muffin papírral és 12 részre osztom a tésztát. A nyers muffinok tetejét megszórom csoki chips-szel.
A dupla csokis-narancsos muffinokat 180 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 25 perc alatt készre sütöm. A biztonság kedvéért csinálunk egy tűpróbát is.
Kiderült, hogy túlparáztam a narancs kérdést, nem száradt ránk a dupla csokis – narancsos muffin. Sőt, alig tudtam néhányat kimenteni a fiúk karmaiból a fotózáshoz.
Zsombi azt találta kis, hogyha úgy csinálna, mintha elvenné a muffint, és kézmodellkedne, az jó koncepció lenne a fotózáshoz. Nekem azért gyanús, hogy az ötlete nem volt hátsó szándék mentes: az a süti, amit már megtapogatott, az az övé. (Imádom, hogy kreatív és leleményes.)