Egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és ezerszer finomabb, mint a bolti változatok. Íme egy remek cantuccini recpet, falatnyi Szicília a vacogó télben.
Hozzávalók kb. 50 db cantuccinihoz 2 tojás 20 dkg kristálycukor 80 g extra szűz olíva olaj 35 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 20 dkg (pucolt) dió A tojást habosra keverem a cukorral, majd hozzákeverem az extra szűz olíva olajat, majd a lisztet a szódabikarbónával és ekkor beleszórom a diót is. Keverem ameddig tudom, majd gyúrom, ameddig tudom. A tésztából 2 rudat formázok és 180 fokos sütőben (alsó-felső légkeverés) 30 perc alatt megsütöm. Amikor a süti kihűlt, 1 centis* szeletekre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire fektetem és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütöm. (*Nem szeretem, ha túl vastag a cantucci, így én vékonyabbra vágom.) Az utóbbi hetekben borzasztóan drága lett a vaj. Ezért készítettem extra szűz olíva olajjal a cantuccinit. Ezentúl csak így csinálom. Dióval és olíva olajjal, mert túlzás nélkül tökéletes. Jól záródó dobozban sokáig eláll és ropogós a diós cantuccini, bár ezt még nem sikerült kitesztelni, mert nálunk túl gyorsan fogy. Karácsonyi gasztroajándéknak is tökéletes.Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Diós cantuccini extra szűz olíva olajjal
Szerző
Myreille
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés