Karácsonyi sötét és buja trüffeleket felülmúló datolyagolyó gasztroajándéknak is tökéletes, de úgy készülj, hogy magadat is lepd meg vele!
Datolyagolyó recept
Hozzávalók kb. 30-35 datolyagolyóhoz 20 dkg pörkölt, sós, tisztított napraforgómag 25 dkg datolya 5 dkg kandírozott narancshéj 2 evőkanál holland kakaópor késhegynyi őrölt gyömbér késhegynyi őrölt szegfűszeg késhegynyi őrölt fahéj
A napraforgómagokat vágókéses robotgépbe öntöm és addig darálom, amíg sűrű pasztává válik.
Ezután hozzádobom a többi hozzávalót és addig aprítom, amíg sűrű, csokis krémmé áll össze. Majd kétfalatnyi golyókat formázok a legbujább trüffeleket idéző krémből. A datolyagolyókat végül holland kakaóporban is megforgatom.
Ha akarod, mandulával vagy dióval is készítheted. Datolyagolyóra van még másik két receptem is. Én mindegyiket szeretem!