Félreértés ne essék, amikor Dani megsütötte élete első és egyben legfinomabb brownie-ját, nem ő volt a kukta, hanem én! Sütni gyerekjáték.

Dani és a legfinomabb brownie/Fotó: Myreille
A világ legfinomabb brownie-ja
Hozzávalók:
250 g vaj 300 g étcsoki (50-60%-os) 300 g cukor 5 db tojás 300 g liszt csipet só kicsi őrölt vanília
A vajat késsel fel kell kockázni és egy nagy tálba tenni, majd a kockákra tört csokit is bele kell tenni.
Ezután mikróban meg kell olvasztani a vajat és a csokit.
Mikrózás után óvatosan simára kell keverni.
Egyesével fel kell törni a tojásokat.
A vajjal elkevert csokiba bele kell tenni a cukrot, a csipet sót és az őrölt vaníliát.
Ezután mehetnek bele a tojások. Jól el kell vegyíteni.
Majd bele kell keverni a lisztet. De csak kicsit! Szottyos, darabos legyen a massza, ne sima.
30×40 centis tepsit ki kell bélelni sütőpapírral, bele kell önteni a csokis tésztát, majd előmelegített 180 ℃ sütőben (légkeverés, alsó-felső sütés) 30 percig kell sütni.

A legfinomabb brownie/Fotó: Myreille
Ui: Dani fejből tudja a receptet, de a biztonság kedvéért feljegyeztük.
Egy csipetnyi Itália – Citromos süti Zsombival
Ragyogó, mint a napfény. Könnyű, mint a bárányfelhő a kék égen. Citromos, mint egy jó limonádé. És tele van boldogsággal, mint az olaszországi nyaralások emléke.
Kapcsoldó cikkek:

Kapcsoldó cikkek:
