Elképesztően finom kávéhab, amihez nem kell tej vagy tejszín, csak három hozzávaló: kávé, cukor és víz. És 3 perc alatt kész!
Dalgona Coffee vagy felvert kávét instant kávéból lehet készíteni. Az alaprecept kristálycukrot is tartalmaz, de az elhagyható, édesítőre cserélhető, mert a hab állaga a kávétól függ. Illetve a hab ízesíthető vaníliával, kakaóval, macha-val stb.
Dalgona Coffee
Hozzávalók: Egységnyi (pl. 4 evőkanál vagy 1/2 cup) azonnal oldódód (instant) kávé Egységnyi (pl. 4 evőkanál vagy 1/2 cup) kristálycukor Egységnyi (pl. 4 evőkanál vagy 1/2 cup) forró víz
Az instant kávét, a kristálycukrot és a forró vizet egy nagy tálba öntöm, majd gépi habverővel kb. 2 perc alatt habosra keverem. A sötétbarna kávé egy idő után elkezd világosodni és habosodni. Végül egy kemény kávéhab keletkezik, amely hosszú ideig tartós.
Akik tej nélkül isszák a kávét, önmagában is kedvelni fogják, akik viszont tejeskávé rajongók, hideg vagy meleg tejhez is hozzáadhatják. De mehet kakaó és tejeskávé tetejére is, sőt süteményekre is: a tökéletes brownie-hoz tökéletesen illik.
Az így készült kávéhab tej és laktózmentes, és bármilyen tejet (mandula-, zab- vagy rizstejet) is habosan koronáz.
Dalgona Coffee
A Dalgona Coffee őrület Dél-Koreából indult, és most, a koronavírus-járvány idején lett igen népszerű. A gasztrobloggerek imádják, mert látványos fotókat lehet készíteni erről a kávéhabos kávéról*, az önkéntes vagy kényszerű karanténban élőknek pedig az a csipetnyi luxus, ami különlegessé teszi a leghétköznapibb hétköznapot is.
*Én is elégedett vagyok a képekkel. De ha már összefutott a nyál a szátokban, lepjétek meg magatokat egy Dalgona Coffee-val! És persze osszátok meg ennek a jóságnak a receptjét a barátaitokkal is! 🙂