Rizottó csirkével, zellerrel, citrommal és korianderrel.
Nigella citromos rizottójáról már volt szó, most megint ez a recept ihletett meg.
Hozzávalók:
1 filézett csirkemell 3 halványító zellerszár 4-5 újhagyma 1 csokor koriander 2 dl tejszín 1,5 bögre rizs vaj parmezán só bors víz
Aprítógépben a zellerszárakat és az újhagymákat összevágom. Fakanálnyi vajat olvasztok, ráteszem a zeller-hagyma “pürét” és elkezdem kavargatni, amikor a serpenyő ismét visszaforrósodott, beleteszem a felkockázott csirkemellet és addig kavargatom, amíg kifehéredik. Kicsit sózom, jobban borsozom. Ráöntöm a rizst, majd egy fél bögre forró vizet. Kavargatom. Amikor eltűnt a víz, újabb fél bögrével öntök rá, megint kevergetem, majd ráöntök még 3 bögre vizet, lefedem és hagyom főni. Bár a rizsnek általában 20 perc kell, ennek a cuccnak legalább 40 perc. Ha a rizs megpuhult, akkor belereszelem egy citrom héját, belefacsarom a levét, átkeverem, ha nem elég szaftos, akkor teszek hozzá még egy bögre vizet, illetve megy utána a tejszín. Parmezánt reszelek bele és még egyszer megborsozom. Átkeverem, apróra vágom a koriandert és megint átkeverem. A tányéron még egy kis parmezánt reszelek a tetejére és aki szereti citromosan, én szeretem, még egy karika citrom levét rácsavarom.
Kapcsolódó cikk: Hétfői rizottó