Hozzávalók:
1 kisebb Hokkaido sütőtök (hiányában lehet kanadai sütőtök is)
2 dl tejszín (vagy kókusztej, ami éppen van otthon)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál curry fűszerkeverék
só
1-2 evőkanál dió
levesgyöngy
A Hokkaido sütőtök a legfinomabb sütőtök a világon. Tavaly vetettünk is, de elég későn, így narnacssárgás-zölden szedtük le a nagy hidegek előtt. Ezek a félig érett tököt sütve nem olyan finomak (teszteltük), ezért inkább levesként kerültek az asztalra.
A Hokkaido tököt megpucolom, magjait eltávolítom és felkockázom. A hagymát, fokhagymát megpucolom és nagy kockákra vágom. A tököt, hagymát, fokhagymát lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és kevés sóval puhára főzöm.
Botmixerrel pürésítem, felöntöm a tejszínnel, curry fűszerkeverékkel ízesítem és már lehet is enni. A tányéron levesgyöngy és durvára vágott dió kerül a tetejére. A diót száraz serpenyőben érdemes előtte megpirítani, úgy még finomabb.