A Hokkaido (red kuri squash) a legfinomabb sütőtök, már az királyi eledel, ha megsütöm, de currys-diós krémleves formájában is öt csillagot érdemel.
Hozzávalók: 1 kisebb Hokkaido sütőtök (hiányában lehet kanadai sütőtök is) 2 dl tejszín (vagy kókusztej, ami éppen van otthon) 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál curry fűszerkeverék só 1-2 evőkanál dió levesgyöngy A Hokkaido sütőtök a legfinomabb sütőtök a világon. Tavaly vetettünk is, de elég későn, így narnacssárgás-zölden szedtük le a nagy hidegek előtt. Ezek a félig érett tököt sütve nem olyan finomak (teszteltük), ezért inkább levesként kerültek az asztalra. A Hokkaido tököt megpucolom, magjait eltávolítom és felkockázom. A hagymát, fokhagymát megpucolom és nagy kockákra vágom. A tököt, hagymát, fokhagymát lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és kevés sóval puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem, felöntöm a tejszínnel, curry fűszerkeverékkel ízesítem és már lehet is enni. A tányéron levesgyöngy és durvára vágott dió kerül a tetejére. A diót száraz serpenyőben érdemes előtte megpirítani, úgy még finomabb.Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves
Szerző
Myreille
Dátum