Akaratgyenge vagyok, ha almás sütiről, főleg ha őszi, almás rétesről van szó. Mivel diétázom, így elkészítettem a cukormentes almás rétest, az egyszerűség miatt bolti réteslapból.

Almás rétes bolti réteslapból (Fotó: Myreille)

Cukormentes almás rétes (Fotó: Myreille)
Bolti réteslapból almás rétes
Hozzávalók: 1 csomag (8 lap) réteslap (pl. teljes kiőrlésű búzaliszttel) 3-4 alma 1/2 teáskanál fahéj 3 evőkanál mazsola 3 teáskanál zabpehely Az almát először cikkekre vágom, majd apró darabokra. Összekeverem a fahéjjal. (Ha valaki mégiscsak cukorral szeretné, akkor itt lehet hozzáadni 1-2 evőkanál cukrot.) A sütőt 185 fokra előmelegítem és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. Óvatosan kitekerem a réteslapokat a csomagból, majd 3 réteslapot egy konyharuhára fektetek. A hozzám közelebb eső szélére halmozom a fahéjas alma felét, megszórom 1 evőkanál mazsolával és 1 teáskanál zabpehellyel és szorosan feltekerem. Két végét visszahajtom és a tepsire pakolom. Csinálok még egy rétest 3, majd végül még egyet 2 réteslappal. A rétesek tetejét vékonyan megkenem olajjal, majd 25 percre az előmelegített sütőbe tolom. A végeredmény, szerintem, remek, de nem klasszikus édesség, mert nem édes, hanem ropogós, gyümölcsös. Az édesség hiánya engem nem zavar, mondjuk én 20 éve cukor nélkül iszom a kávét és a teát is.
Még több almás süti a moksha.hu-n
Régimódi, házi almás pite
Apple pie, avagy a legjobb amerikai almás pite
Almás crumble: őszi, almás süti rafinált csavarral