Házi készítésű Reese’s avagy éljen a mogyoróvajas csokikocka. Nem kell sütni és az elkészítéséhez csupán 3 hozzávaló kell. Édes-sós bűn!
Rákattantam a sós-édes ízekre és azok közül is a Reese’s-re. Mivel itthon nehezebb beszerezni, így elkészítettem a házi változatot – a mogyoróvajas csokikrémkockát – és most már az egész család függő.
Mogyoróvajas ganache… (Fotó: Myreille)
…avagy a házi készítésű Reese’s (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé (70 %-os Lindt tökéletes hozzá)
200 g pörkölt, sós földimogyoró
2 dl tejszín
Egy tálcára folpackot terítek és a biztonság kedvéért egy csepp szőlőolajat is elkentem rajta. Rászórtam egy evőkanál pörkölt, sós mogyorót, a többit mogyorót pedig robotgépbe tettem és addig daráltam, amíg elkészült a mogyoróvaj.
A tejszínt forráspontig hevítettem, majd elzártam alatta a gázt, beleszórtam a 20 dkg kockákra tört csokoládét és addig kevertem, amíg sima krémmé vált. (Ez már így isteni csokikrém, azaz ganache, süteményekbe is tölthető.)
A csokikrémet a folpackkal leterített, mogyoróval megszórt tálcára öntöttem és rusztikusan elsimítottam. Kiskanállal rászaggattam a mogyoróvajat, majd először szobahőmérsékleten, majd hűtőben kihűtöttem.
A végeredmény vágható, de kézben könnyen olvas. Édes-sós bűn(özés).