Megint egy keksz, igaz most zabpelyhes, amely gyorsan elkészül és gyorsan fogy, ráadásul tojásmentes és liszt is csak mutatóban van benne.
Hozzávalók 20 db-hoz: 150 g apró szemű zabpehely 150 g liszt 50 g kókuszreszelék 100 g cukor (cserélhető nádcukorra, de nekem éppen nem volt itthon) 100 g vaj 2 evőkanál víz 4 evőkanál csoki chips 3 evőkanál szárított vörösáfonya 1/2 teáskanál szódabikarbóna csipet só A száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket, a cukrot, a csipet sót, a csoki chipset és a vörösáfonyát egy tálban összekeverem, majd ráöntöm az olvasztott vajat és a két evőkanál vizet és az egészet összegyúrom. A tésztából diónyi golyókat készítek, amelyeket a sütőpapíron kilapítok a tenyeremmel. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm. Először még nagyon puha, de amikor kihűl, ropogóssá válik. Ebből az adagból nagyjából 20 db keksz lesz. Reggelire vagy uzsonnára kávé mellé is remek. Kövess minket a Facebookon is!