Gyerekeim kérésére csokipudingos rakott palacsintát csináltam, bár én sokkal jobban szeretem a hatlapost.
A csokipudingos rakott palacsinta nagyon vonzó látvány – remekül lehet fotózni – ám az elképzelt álomsüti sokkal vonzóbb, mint a valóság. Az ember lánya és gyereke abból indul ki, hogy a palacsinta finom, a csokipuding finom, tehát ha két finom dolgot összeadunk, akkor a végeredmény nagyon finom lesz. Azonban a csúsztatott vagy rakott palacsinta elég nagy átverés. Nem rossz, de közel sem olyan jó, mint ahogy az ember lánya vagy gyereke elképzeli. Persze ennek megvan a logikus magyarázata: a palacsinta frissen a legfinomabb és több krém, mint tészta elv mentén érdemes tölteni. A rakott palacsintában viszont túl sok a tészta és túl kevés a krém és nem lehet belőle kis adagot csinálni. Melegen nem az igazi és hidegen sem az igazi. Elkészíteni persze könnyű. Az elkészítési javaslat szerint meg kell főzni egy csokipudingot és amikor kész bele kell keverni 5 dkg vajat. Meg kell sütni 10-12 db palacsintát és a krémmel egymásra rétegezni. A tetejére mehet némi porcukor és már készen is van. Tudom, lehet más és vegyes krémmel is tölteni, de még úgy is túl sok lesz a tészta aránya. Ha finomat akartok enni, inkább hatlapost süssetek, az tényleg isteni!