“Hangyányit” rákattantam a datolyagolyókra. Jobban vonzanak, mint a csoki. Most rumos-kakaós-kesudiós és diós-narancsos-kakaós készült.
A rumos mazsolás-mogyorós tejcsoki a legnagyobb favoritom – szerintem a Cadbury gyártja belőle a legjobbat -, ám most megpróbáltam ugyanezt az ízvariáció elérni datolyagolyóval. Rumos-kakaós-kesudiós datolyagolyó Hozzávalók kb. 40-45 darabhoz 20 dkg kesudió 25 dkg magozott datolya 1 púpos teáskanál (cukrozatlan és jó minőségű) kakaópor 1/2 teáskanál rumaroma Aprítógépben először a kesudiót őrlöm finomra, majd beleteszem a datolyát és tovább aprítom. Mehet bele a kakaópor és a rumaroma és egy teáskanál hideg víz, hogy összeálljon a massza. Ezután csak golyókat kell formázni. 10 napig is eláll, ha el nem fogy. A kedvenc csokim után a zserbót álmodtam datolyagolyóba… Tudom, a zserbóban nincs narancs, de a sárgabaracklekvár gyümölcsösségét ezzel tudtam a legjobban megidézni. Diós-narancsos-kakaós datolyagolyó Hozzávalók kb. 40-45 darabhoz 20 dkg dió 25 dkg magozott datolya 1 teáskanál reszelt narancshéj 1 púpos teáskanál (cukrozatlan és jó minőségű) kakaópor Először a diót aprítom össze az aprítóban, majd mehet hozzá a datolya végül pedig a narancshéj és a kakaópor. Ha nem áll össze, akkor pedig egy teáskanál hideg víz. Végül darált dióba forgattam a diós-narancsos-kakaós datolyagolyókat. A datolyagolyók desszertnek és gasztroajándéknak is tökéletesek. Legyen a moksha.hu a kedvenc reggeli magazinod!