term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:62412
category_3 #e62e2e

Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble

Myreille - Publikálva:

Beköszöntött az ősz és én elővettem a sütőtálamat, amiben crumble-variációkat szoktam sütni. Most éppen őszibarack érik a kertben, így őszibarackos crumble készült.

Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble/Fotó: Myreille

Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble/Fotó: Myreille

Crumble alaprecept

Hozzávalók:

60-70 dkg gyümölcs (alma, szilva vagy most éppen őszibarack) 20 dkg liszt 15 dkg nádcukor 10 dkg vaj

 

A sütőtálat kivajazom, beleteszem a megpucolt, kimagozott, falatnyi darabokra vágott őszibarackot.

A nádcukrot a lisztel összekeverem, majd a vajjal összemorzsolom. 

A morzsát az őszibarackokra szórom.

185 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 40 perc alatt készre sütöm.

A teteje ropogós, alatta pedig szenzációs sült őszibarack “lekvár”.

Csak kanállal-villával lehet enni, de ennél rosszabb dolgunk sohase legyen!

 

Tipp: 1 evőkanál lisztet ki lehet cserélni 2 evőkanál apró szemű zabpehelyre és akkor még ropogósabb a tészta. Meg az se árt, ha többféle gabonát eszünk.

Még egy tipp: Az almának és a szilvának jól áll a fahéj, az őszibarack nekem annyira édes és aromás, hogy nem fűszereztem.

Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble/Fotó: Myreille

Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble/Fotó: Myreille

 

Még több crumble receptet itt találsz!

Összegzés
recipe image
Recept
Csak négy hozzávaló: őszibarackos crumble
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra