Beköszöntött az ősz és én elővettem a sütőtálamat, amiben crumble-variációkat szoktam sütni. Most éppen őszibarack érik a kertben, így őszibarackos crumble készült.
Crumble alaprecept
Hozzávalók:
60-70 dkg gyümölcs (alma, szilva vagy most éppen őszibarack) 20 dkg liszt 15 dkg nádcukor 10 dkg vaj
A sütőtálat kivajazom, beleteszem a megpucolt, kimagozott, falatnyi darabokra vágott őszibarackot.
A nádcukrot a lisztel összekeverem, majd a vajjal összemorzsolom.
A morzsát az őszibarackokra szórom.
185 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
A teteje ropogós, alatta pedig szenzációs sült őszibarack “lekvár”.
Csak kanállal-villával lehet enni, de ennél rosszabb dolgunk sohase legyen!
Tipp: 1 evőkanál lisztet ki lehet cserélni 2 evőkanál apró szemű zabpehelyre és akkor még ropogósabb a tészta. Meg az se árt, ha többféle gabonát eszünk.
Még egy tipp: Az almának és a szilvának jól áll a fahéj, az őszibarack nekem annyira édes és aromás, hogy nem fűszereztem.
Még több crumble receptet itt találsz!