A francia cukrászdák remekműve, az egyik legfinomabb almás süti, a csábító almás pite otthon, egyszerűen és elronthatatlanul.
A legjobb almás süti: francia almás pite Hozzávalók: 45 dkg liszt 25 dkg margarin (de lehet vaj is) kb. 1 kg alma 5 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéj Az almákat megpucolom, felkockázom és megszórom 1 evőkanál cukorral. A lisztet, a margarinnal, 2 evőkanál cukorral és 4-6 evőkanál hideg vízzel tésztává gyúrom. Leszakítok egy nagyobb darab sütőpapírt és azon kb. 40×50 centi téglalappá nyújtom a tésztát. A tésztát a sütőpapírral együtt beleteszem a 30×40-es tepsibe és középre igazítom. Az almákat a tésztára szedem, de a levet, amit az alma kiengedett, felfogom. 2 evőkanál cukrot összekeverek a fahéjjal és az almákra szórom. Visszahajtogatom a tészta széleit, levágom a felesleges sütőpapírt és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm. Így tél közepén a télálló almáim már nem hersegtek a nedvességtől, itt-ott hibásak is voltak, sokat ki kellett belőle dobni – ezért is tippelem meg nehezen, mennyi alma került a süteményre – és nagyon kevés almalevet adtak ki magukból. Viszont az almákat mindenképpen le kell cukrozni, nehogy elázzon a tészta, mert az tönkre teszi a pitét. Szintén praktikus szempont, hogy az almák egy rétegben, sűrűn kerüljenek a tésztára. Hallottál már a moksha.hu hírleveléről? Iratkozz fel most, ne maradj ki semmi jóból!