A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.
A crumble vagy morzsás süti előnye, hogy munka alig van vele, lehetetlen elrontani és mégis mindenki imádja a “háziasszonyt”.
Hozzávalók: 60-70 dkg szilva 20 dkg liszt 15 dkg nádcukor 10 dkg vaj nagy csipet fahéj
Egy tűzálló sütőtálat kivajazok, majd beleteszem a felezett, kimagozott, kék szilvát.
A cukrot kimérem, majd egy jó kiskanálnyit kiveszek. A kiskanálnyi cukrot összekeverem a fahéjjal és a szilvára szórom.
A “maradék” nádcukrot a lisztel és a vajjal összemorzsolom – a fiam ennél a műveletnél nagy segítség -, és a szilvákra szórom.
5-ös fokozaton (180 fokon) 1 óráig sütöm.
A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a fahéjas szilvalé pedig felbugyog a tészta repedései között.
Nagyon finom!