Egyszerű, gyorsan elkészül, tápláló és a gyerekeim mindig repetáznak belőle. Télen-nyáron, tavasszal-ősszel batáta krémleves. Hozzávalók: 1 (kb 30 dkg) édesburgonya vagy más nevén batáta, abból is a sárga húsú 1 kis fej vöröshagyma 1 dl tejszín vagy kókusztej 1/4 teáskanál curry fűszerkeverék só kiegészítés: friss koriander, levesgyöngy A batátát megpucolom, feldarabolom. A hagymát megpucolom, nagyobb cikkekre vágom és a batátához teszem. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Megsózom és puhára főzöm, kb. 20 perc. Ezután botmixerrel pürésítem, belekeverem a curry fűszerkeveréket és tejszínt vagy kókusztejet (ami éppen van itthon), felforralom és már lehet is enni. Illik hozzá a friss koriander, de a fiaim szerint nem kell bele zöld, levesgyöngyből viszont annál több. Tipp: Sütőtök szezonban a batáta bátran sütőtökre cserélhető, de egyetek édesburgonyát is, mert finom.