A meggyes joghurt megunhatatlan, és ha van friss gyümölcs, miért ne abból készítenénk, ráadásul úgy, mintha a luxusdesszerteket.
Meggyes joghurt kicsit másként (Fotó: Myreille)
Kedvenc réteges desszertünk egyszerűsített és poharasított változata a meggyes joghurt pohárban. Csupán 4 hozzávaló kell:
friss, érett meggy
joghurt
cukor
babapiskóta vagy zabkeksz
A meggyet kifejtem és megcukrozom. 10 percig állni hagyom, majd a meggylevet és néhány szem meggyet összekeverek natúr joghurttal. Ettől szép rózsaszín színt és pikáns ízt kap a joghurt.
Ezután már csak az adagolás van. A pohár aljára babapiskótát török – érdemes olyat választani, amely már szárazon is puha, az gyorsabban szívja a nedvességet, de lehet zabkekszet vagy kevés zabpelyhet is szórnia a pohár aljára -, arra rétegzem a joghurtot, majd a tetejére fejtett meggyet pakolok.
Azonnal lehet enni vagy kicsit pihentetni és úgy enni. El lehet készíteni este és másnap reggel reggeilre elővenni…
Amikor a desszert a meggyes joghurt (Fotó: Myreille)