A meggyes joghurt megunhatatlan, és ha van friss gyümölcs, miért ne abból készítenénk, ráadásul úgy, mintha a luxusdesszerteket.
Kedvenc réteges desszertünk egyszerűsített és poharasított változata a meggyes joghurt pohárban. Csupán 4 hozzávaló kell: friss, érett meggy joghurt cukor babapiskóta vagy zabkeksz A meggyet kifejtem és megcukrozom. 10 percig állni hagyom, majd a meggylevet és néhány szem meggyet összekeverek natúr joghurttal. Ettől szép rózsaszín színt és pikáns ízt kap a joghurt. Ezután már csak az adagolás van. A pohár aljára babapiskótát török – érdemes olyat választani, amely már szárazon is puha, az gyorsabban szívja a nedvességet, de lehet zabkekszet vagy kevés zabpelyhet is szórnia a pohár aljára -, arra rétegzem a joghurtot, majd a tetejére fejtett meggyet pakolok. Azonnal lehet enni vagy kicsit pihentetni és úgy enni. El lehet készíteni este és másnap reggel reggeilre elővenni… Gyűjtsd a kedvenc receptjeidet a Mentés kedvenc cikknek gombbal! (Regisztrálj most, hogy bármikor meg tudd nézni, vissza tudd keresni a kedvenc cikkeidet és iratkozz fel a hírlevélre is!)