A csicseriborsó tele van fehérjével, a hidegen sajtolt repceolaj omega-3 zsírsavakkal, a Kápia paprika C-vitaminnal. Egyél finomat és jót!
Hozzávalók: 500 g száraz csicseriborsó 2 citrom 1 lime (helyettesíthető citrommal) 3 gerezd fokhagyma 1 közepes lilahagyma 2 Kápia parika 4 evőkanál hidegen sajtol repceolaj 1 kis csokor petrezselyem nagy csipet só
Ennek az ételnek az egyetlen szépséghibája, hogy előre kell tervezni. Este a száraz csicseriborsót megmosom és háromszoros vízbe teszem, így másnap reggel, amikor tiszta vízben felteszem főni, 1 óra alatt elkészül. De biztosra kell menni és 3-4 szemet meg kell kóstolni, és ellenőrizni, hogy a csicseriborsó megpuhult. Leszűröm.
Egy nagy tálban az olajat összekeverem a citromok és a lime levével, a sóval, az apróra vágott lilahagymával, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Az öntetre öntöm a langyos csicseriborsót és alaposan összekeverem. Apró kockára vágom a kimagozott Kápia paprikát és azt is a csicseriborsóhoz keverem és lehet enni.
Lehet enni langyosan és hidegen, önmagában vagy köretként, jófajta kecskesajt is illik hozzá.