Tudom, nem túl menő dolog konzervhalból főzni, de tengerpart híján a kamrapolcon tartható halakat is kedvelem. Egyszerű és gyors tésztaétel makréla konzervvel, szalonnával és brokkolival.
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg brokkoli 5-7 dkg szalonna 4 dl tejszín só bors 2 doboz (2×125 g) makréla konzerv (olíva olajban) nagyjából 3/4 csomag tészta, én zöpflit főztem, de lehetne penne, vagy masni vagy spagetti is A brokkolit rózsáira szedem és vízben puhára főzöm. Az edényt elmosom és kifőzöm benne a tésztát. Közben elkészítem a mártást. A makréla halkonzerveket felbontom, a halról az olíva olajat egy serpenyőbe öntöm. A szalonnát felkockázom és serpenyőben pirosra sütöm. Beleteszem a haldarabokat és kicsit átsütöm, ráöntöm a tejszínt, picit sózom, erősen borsozom és felforralom. Ha kész a tészta, beleforgatom a halas-szalonnás-tejszínes mártásba, majd belekeverem a brokkolirózsákat is és már lehet enni. Bármilyen sajttal finom, de sajt nélkül is tökéletes.