Arra gondoltam, hogy kedvenc receptemet, az omlós vajkaramellát elkészítem sűrített tejből. Elméletem szerint így időt és munkát spórolhattam volna.
Hozzávalók: 1 tubus (170 g) cukrozott sűrített tej 5-10 g vaj Az elmélet nem volt rossz, tényleg pár perc alatt aranybarnára főtt a lábasban a sűrített tej. Persze folyamatosan kevergetni kellett. Levettem a tűzről beletettem a vajat. Amikor alig akarta felvenni a massza a vajat, tudtam, hogy gond lesz. És lett is. A végeredmény nyúlós karamella lett. Amikor kicsit kihűlt és de még meleg volt, cukorkákat formáztam belőle. Természetesen elfogyott, mert az íze nem volt rossz, egészen hasonlított a Werther’s Originalhoz és szopogatni lehetett, de rágni nem, mert úgy nyúlt és ragadt a fogba, mint a régi (zöld zacskós) karamella. Sokkal, de sokkal finomabb az omlós vajkaramella, inkább azzal érdemes dolgozni.