Finom és laktató tortasüti, amely zabpehellyel, búzacsírával, banánnal és kókusztejjel készül. A banánkenyér lehet desszert és remek reggeli is.
Banános-zabpelyhes-gyömbéres torta recept
Hozzávalók: 3 érett, de még nem barna banán 2 tojás 15 dkg cukor 3 evőkanál (vagy 2 zacskó) vaníliás cukor 20 dkg zabpehely – apró szeműt érdemes venni 15 dkg liszt 3 evőkanál búzacsíra 1/2 teáskanál szódabikarbóna nagy csipet fahéj nagy csipet őrölt gyömbér kis csipet só 400 ml kókusztej
A banánokat villával áttöröm – turmixolni tilos, mert úgy elveszik a banán remek íze – majd habosra keverem a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és gyömbérrel. Beleteszem a csipet sót és utána a száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, lisztet, búzacsírát, szódabikarbónát.
Összekeverem, majd az egészet fellazítom a kókusztejjel.
Tortaformába öntöm (26-28 centis formákhoz elegendő a tészta) és 180 fokot 1 óráig – tűpróbáig – sütöm. Forrón a tetejét megszórtam vaníliás porcukorral.
Vaníliás porcukor nálam úgy készül, hogy kiveszek egy evőkanálnyit a kristálycukorból, amiben vaníliarudat tárolok és megdarálom. Nem csak trendi így vaníliás cukrot készíteni, hanem tényleg jó is, mert sütéshez is ebből a cukorból használok, sőt a reggeli főzött kakaóhoz is.