Télillatú sütemény.
Nem kell ragaszkodni a koszorú formához, de a sült része a legfinomabb, ezért olyan formát célszerű választani, amely sok széllel bír. Csak széle sütőformám nincs, viszont a kapcsos tortaformámhoz volt ilyen kuglófjellegű kiegészítés.
Hozzávalók: 3-4 érett banán (olyan, amelyiknek már barna pettyes a külseje) 20 dkg cukor 3 tojás 10 dkg vaj 30 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna csipet só őrölt fahéj vanília esszencia 3-4 evőkanál tejszín vagy tej A tojásokat (sárgáját és fehérjét együtt) habosra keverem a cukorral, hozzáadom a 2 tk vanília esszenciát és az olvasztott vajat, majd a villával összetört banánt. A banánt turmixolni nem jó, nem finom, és amúgy sem baj, ha kisebb-nagyobb banándarabok lesznek a tésztában. Ezután következik a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna, a csipet só és az 1 tk őrölt fahéj. Általában kevés tej még kell a tésztához, hogy ne legyen túl sűrű. Tűpróbáig sütöm. “Csokimáz”: 4 evőkanál cukrot elkeverek 2 evőkanál kakaóval, majd annyi vizet teszek hozzá, hogy el tudjam keverni, de még sűrű massza legyen. Felforralom, kis darab vajat teszek bele, majd meglocsolom vele a kész süteményt.