Nem akartam bonyolítani a főzést, olyan levest tettem az asztalra, ami glutén- és laktózmentes, eheti a baba, a kisgyerek és a felnőtteknek is finom.
Hozzávalók (egy kisebb hadsereg számára) 1 kg répa 1 db nagyobb paszternák(gyökér) diónyi gyömbér 3 alma só kis csokor friss oregánó A répát, paszternákot, almát, gyömbért meg kell pucolni, majd a répát paszternákot bő vízben felteszem főni. Háromnegyed óra múlva beleteszem a feldarabolt almát, belereszelem a gyömbért és megsózom. Főzöm legalább még fél órát, majd botmixerrel pépesítem. Teszek még bele annyi vizet, hogy sűrű, de krémleves állagú legyen. Felforralom és lehet enni. A tetejére friss oregánó leveleket szórtam, de nem csak azért, hogy csinos legyen a tálalás, hanem a friss fűszerlevelek az utolsó hozzávaló a leveshez.