Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. A padlizsán, a paradicsom és a fahéj, megunhatatlan édeshármas.
Hozzávalók: 2 fényes, feszes padlizsán 1 nagy (kb. 20 dkg) paradicsom 1 fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 1 pritaminpaprika (vagy piros kaliforniai paprika) só bors fahéj olíva olaj A padlizsánok két végét levágom, majd hosszába kettévágom. A húsukat hosszában és keresztben is bevagdalom (kb 2×2 centis kockák lesznek a padlizsánhúsban), de nem vágom végig és nem is lyukasztom ki a padlizsánok héját. A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy tepsibe teszem. A paradicsomot meghámozom és apró kockára vágom, akárcsak a pritamin paprikát, a lilahagymát és fokhagymát. Az egészet összekeverem, meglocsolom (nagyjából) egy evőkanál olíva olajjal, sózom, borsozom és megszórom fahéjjal. A keveréket a padlizsánokra halmozom és az olajos-paradicsomleves levet is a padlizsánokra öntöm. 180 fokos sütőben 1 óráig sütöttem. Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. Tipp: Amikor forró, feta sajtot lehet a tetejére morzsolni. Aki pedig ragaszkodik a húsos verzióhoz, a paradicsomos keverékbe tegyen még 10-15 dkg darált húst.