Csokirajongók kedvence: csupán öt hozzávaló, minimális munka és máris kész a világ legcsokisabb és legjobb csokitortája.
A világ legjobb csokitortája sütés nélkül készül. A tésztája ropogós, amarettos, a krém pedig selymesen csokoládés. Nem édes, nem émelyítő, hanem nagyon csokis. Egy 18 cetnis tortaformában készült csokitorta bőven elegendő 6-8 embernek is, ám azok a csokiimádók, akik repetázni is szeretnének pár óra múlva inkább 4 emberre kalkuláljanak ezzel a mennyiséggel. Hozzávalók egy 18 centis tortaformához: 20 dkg zabkeksz 7 dkg vaj 2 evőkanbál amaretto likőr (vagy 1 evőkanál mandula aroma) 200 g étcsokoládé (50-60 % étcsoki) 2 dl habtejszín A zabkekszet morzsává darálom robotgépben. Robotgép híján pedig zacskóba kell pakolni és sodrófával jól elverni. A vajat megolvasztom. A kekszre locsolom a vajat és az amaretto-t, összekeverem, majd belenyomkodom a tortaformába úgy, hogy 2 centis pereme is legyen a “tésztának”. Beteszem a hűtőbe legalább 15 percre. A tejszínt megmelegítem, de nem forralom. Forrás előtt le kell venni a tűzről. Belekeverem az összetört csokoládét, és simára, sűrűre keverem. Tulajdonképpen egy egyszerű ganache-t készítek. Kiveszem a kekszes alapot és óvatosan beleöntöm a csokikrémet (ganache-t) és hűtőbe teszem legalább 5 órára. Ezalatt a csokikrém megszilárdul, vágható lesz, ám a selymes krémessége megmarad. További tippek: A csokikrém turbózható kandírozott narancshéjjal vagy friss málnával, a kekszes alap pedig gazdagabb lesz darált dióval, mandulával vagy mogyoróval. Még több receptért és friss hírekért iratkozz fel hírlevelünkre is!