Gyorsan, finomat, édeset. A császármorzsát gyerekkorom óta szeretem és nem tudom megunni, a legjobb receptet a véletlen szülte.
A smarni alaprecept éppen megfelelő, ám egyik nap – éppen aznap, amikor borús, esős idő volt és az autó is benyögte az unalmast – nem volt otthon tej, de volt otthon sűrű habtejszín és mindenféle földi jó. A világ legjobb smarnija mentette meg a napot. Hozzávalók: 3 tojás 2 dl sűrű, habtejszín 3 púpos evőkanál (kb 6-7 dkg) liszt 1 kiskanál vaj csipet só cukor sárgabaracklekvár A tojásokat a habtejszínnel simára keverem, majd beleteszem a lisztet és a csipet sót, és habverővel simára keverem. Teflon serpenyőben megolvasztom a vajat – és amíg a vaj megolvad kicsit áll és sűrűsödik a tészta -, majd amikor jó forró, beleöntöm a masszát. Keverem, forgatom, megsütöm. Nagy lángon kell dolgozni, gyors mozdulatokkal és nem szabad kiszárítani a morzsát. Két dologtól függ, hogy mennyire lesz morzsás: mennyire jó a serpenyő, azaz mennyire tapad és mennyire darabolom a tésztát. Forrón megszórom kristálycukorral – persze lehet porcukorral is, ki hogyan szereti – és meglocsolom házi sárgabaracklekvárral. Ha szeretsz enni és néha kell valami könnyűség az életedbe, kattints ide és lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!