A világ legfinomabb karalábélevesét anyukám főzi, a múltkor kifigyeltem, hogyan csinálja. Gyerekkorom óta szeretem a karalábélevest, természetesen sok-sok tejföllel. Én egyszer próbálkoztam az elkészítésével, de olyan fás karalábét vettem, hogy nem csak a levestől, de a karalábétól is elment a kedvem. – Inkább a zöldet szoktam venni, nem a lilát – árulta el a titkot anyu – és mindig megnézem, hogy az apró levelek frissek legyenek. A recept pedig egyáltalán nem szentírás, tegyél bele azt, ami otthon van. Az újhagyma zöldjét se a kukába dobd, mehet a levesbe. Hozzávalók: 3 karalábé 1 répa 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem só, liszt, olíva olaj, pirospaprika tejföl A karalábét és a répát meg kell pucolni, majd a karalábét felkockázni, a sárgarépát pedig felkarikázni. Egy nagy lábasban némi olíva olajon meg kell párolni a felvágott karalábét és a sárgarépát. (Nagyjából 10 perc.) Ezután rá kell szórni egy nagy kanál lisztet és kicsit kevergetni kell. (Rántás készül, igen.) Mehet rá a paprika, majd fel lehet önteni 2 liter vízzel. Ezután bele kell tenni egészben a vöröshagymát, a megpucolt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet meg a sót és már csak főzni kell. Amíg fel nem forr, ott kell állni mellette, nehogy kifusson, de utána elvan egyedül is. Jó fél óra kell, hogy a karalábé vajpuha legyen és az ízek összeérjenek. A tányérban mehet bele a tejföl. Én úgy szeretem, hogyha kevés a leve viszont sok benne a karalábé.