Azonkívül, hogy a házi banán fagylalt a világ legjobb otthon készíthető fagyija, nem tartalmaz se hozzáadott cukrot, se tejet, se tejszínt. Csak banán kell hozzá és krémes, finom lesz.
Hozzávalók 3-4 személyre 3-4 érett banán Szükséges még: mélyhűtő és konyhai aprítógép A világ legjobb és legegyszerűbb málna fagyijához hasonlóan kell elkészíteni a banán fagyit is. A megpucolt banánokat kb 1-1,5 centis karikákra kell vágni, majd egy fagyasztóba is tehető műanyag edénybe pakolni úgy, hogy a karikák a legkisebb felületen érintkezzenek. (Le kell pakolni egy sort, majd a következőt a lyukak tetejére tenni.) A felkarikázott banánokat azonnal a fagyasztóba kell tenni és legalább 3-4 órára bent kell felejteni. A fagyott banánt karikákat szét kell szedni, már amennyire lehet, és robotgépbe tenni és darálni kell. Kitartóan. Először kopog és darabos lesz, majd folyamatosan krémessé válik. A művelet kb. 5 percig tart és az eredmény krémes, finom, házi banán fagyi. Azonnal fogyasztható. A nehézség, hogy kb. 10 perc után elkezd barnulni, de ez legtöbbször csak az üres edények szélén figyelhető meg. Egyszerre 3-4 banán a kezelhető mennyiség. Ha ennél több kell, akkor külön dobozokban érdemes fagyasztani és külön adagokban darálni-krémesíteni. Mivel csak banánból készül, ezért laktózmentes és mindenmentes. Nem kell bele plusz cukor, a banán éppen elég édes és amíg a friss banán pürés kicsit “fa” ízű lesz, fagyasztott állapotban megőrzi édességét és állaga selymesen krémes lesz. Az alapfagyit fel lehet tupírozni grillázzsal, mazsolával, csokireszelékkel, de szerintem olyan finom önmagában, hogy érdemes legalább egyszer így megkóstolni. További jó receptekért és érdekes cikkekért iratkozz fel a moksha.hu hírlevelére!Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
A világ legfinomabb banán fagyija házilag
Szerző
Myreille
Dátum