Egy kiló meggyel igazán kreatív lehetne az ember lánya, de én csak a meggyes pitére tudtam gondolni. Beletettem mindet. Sokszor a szememre vetették már, hogy semmiben sem ismerek mértéket. Ez különösen igaz, ha pitéről és meggyről van szó. Szerintem a jó pite olyan, hogy 10% tészta, 90 % gyümölcs. Hozzávalók: 1 kg meggy 15 dkg vaj 1 tojás 20 dkg nádcukor illetve még nagyjából 4 evőkanálnyi 1 kiskanál házi vaníliás cukor (amúgy egy csomag) csipet só 1 mokkáskanál sütőpor 10 dkg darált mandula 25 dkg liszt 1 evőkanál zsemlemorzsa A dolog előző nap kezdődik. Meggymagozással. A kifejtett meggyet 2-3 evőkanál cukorral megszórom, alaposan átkeverem és legalább 12 órára hűtőbe teszem, hogy levet eresszen. A puha vajat habosra keverem a 20 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, majd tovább keverem a darált mandulával és a sütőporral elkevert liszttel. 2 órára hűtőbe teszem. A tészta negyedét félreteszem, a többit kinyújtom és kibélelek a tésztával egy 28 centis tortaformát úgy, hogy a tésztának pereme is legyen. (Legalább 4 centi, hogy legyen hely a rengeteg meggynek.) A tészta nagyon lágy, alaposan kell alá lisztezni és könnyen szakad, de a szakadásokat csak össze kell nyomkodni… A tésztát megszórom zsemlemorzsával, majd ráöntöm az alaposan lecsepegtetett és kinyomkodott meggyet. Megszórom 1 evőkanál cukorral. (A meggylevet pedig vízzel felhígítom és remek nyári frissítő.) A maradék tésztát kinyújtom és virágokat szaggatok belőle. A tésztavirágokkal beborítom a pite tetejét, megszórom 1 evőkanál nádcukorral a süteményt, és 180-200 fokos sütőben 40 percig sütöm, de érdemes figyelni rá, nehogy megégjen. Omlós, édes, nagyon meggyes és nagyon finom.