term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:62952
category_3 #e62e2e

A legjobb, amit mandulából sütni lehet: Mandulás cantuccini

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A legjobb, amit mandulából sütni lehet: Mandulás cantuccini

Myreille - Publikálva:

Anyukámtól karácsonyra kaptam egy nagy zsák tisztított mandulát, így nem volt kérdés, hogy meg kell sütnöm az egyik kedvenc olasz kekszemet, a mandulás cantuccinit.

Házi készítésű mandulás cantuccini/Fotó: Myreille

Házi készítésű mandulás cantuccini/Fotó: Myreille

Mandulás cantuccini recept

Hozzávalók:

400 g pucolt mandula 350 g liszt 125 g vaj (vagy margarin) 3 tojás 200 g cukor késhegynyi őrölt vanília 1 csomag (15 g) sütőpor csipet só

A mandulát durvára vágom.

A lisztet, a sütőport, a cukrot, az őrölt vaníliát összekeverem a 3 tojással és a vajjal. A lágy masszába belegyúrom a durvára vágott mandulát. A tésztát elfelezem és mindegyikből egy rudat formázok, amelyet sütőpapírral bélelt tepsire teszek.

180 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 30 percig sütöm.

Amikor a tésztarudak kihűltek, ujjnyi szeletekre vágom és szorosan a tepsire rakom. Nekem éppen beterített egy tepsit.

180 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 10 percig sütöm.

Elméletileg több hétig eltartható a cantuccini, de nálunk pár nap alatt elfogyott, és a fiaim berendelték az ismétlést.

 

Kitérő: A recept kevesebb (pl. 200 g) mandulával is működik, de én nagyon szeretem, ha sok benne a mandula, és szerencsére volt itthon mandula bőven. Ugye, azt se kell magyaráznom, hogy miért ültettünk két mandulafát is a kertbe. Egyrészt egymás porzói, másrészt nem lehet itthon olyan sok mandula, ami el ne fogyna.

Összegzés
recipe image
Recept
Mandulás cantuccini
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra