3 összetevő, 2 perc, 1 botmixer, és már kész is az örök nyári kedvencem, a hideg, krémes gyümölcsleves.
A leggyorsabb hideg gyümölcsleves
Melegben ugyebár kinek van kedve főzni? Hát még kivárni, hogy a gyümölcsleves kihűljön… És akkor ott van még a tejfélékre való érzékenység kérdése is, vagy simán csak a romlékonyságuk problémája. Na, hát ezzel a levessel mindez kiküszöbölhető.
Jó pár éve kattantam rá erre a receptre, azóta kókusztejet és narancslevet állandóan tartok itthon, gyümölcs meg persze mindig akad. Igen, ennyi az egész, de azért listázom is: – Egy nagy konzerv őszibarack (lével együtt), vagy kb. fél kiló bármilyen, tisztított, friss vagy fagyasztott gyümölcs – Egy konzerv kókusztej – Fél liter 100%-os narancslé (ízléstől és alapgyümölcstől függően más gyümölcslé is lehet)
Az ízesítéshez ízlés szerint: – barnacukor – fahéj – vanília – citromlé Nem árt, ha minden hozzávaló már amúgy is hűtőhideg, úgy tényleg nem kell az utóhűtéssel bajlódni. Pár szem gyümölcsöt darabokban meghagyok a díszítéshez, minden mást összemixelek – és kész. Nem tudom tovább cifrázni. Hajrá nyár!