A “banánkenyér” (Banana Bread) muffin vagy éppen egyszerű sütőformában is tökéletes, ráadásul 10 perc összedobni, 25 perc megsütni. (Nagyjából ilyen gyorsan el is fogy.)
Banános sütemény (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor (2 zacskó vaníliás cukor)
nagy csipet só
5 dkg vaj
3 érett banán
20 dkg liszt
4 evőkanál apró szemű zabpehely
1/4 teáskanál szódabikarbóna
kb. 4 evőkanál sütés álló csokicsepp (vagy 5 dkg apróra vágott étcsoki)
A sütőt 190 C fokra előmelegítem.
A tojásokat fehéredésig keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleteszem a megolvasztott vajat, elkeverem. A banánt villával összetöröm és a tojásos-vajas-cukros alaphoz keverem. Mehet bele a só, a liszt, a zabpehely és a szódabikarbóna és az egészet alaposan elkeverem.
Kivajazott formába öntöm – lehet kenyér- vagy muffinforma, de közepes méretű sütőtál is – és a tetejét bőségesen megszórom sütésálló csokicseppel.
A sütit 25 percig sütöm légkeveréssel, alsó-felső sütésnél.
Banánkenyér muffin formában (Fotó: Myreille)
Tudom, illene megvárni, amíg kihűl, de én azonnal meg akarom kóstolni, mert már az illatától összefut a nyál a számban.
Ne maradj le semmiről, a hírlevélre is iratkozz fel!