A “banánkenyér” (Banana Bread) muffin vagy éppen egyszerű sütőformában is tökéletes, ráadásul 10 perc összedobni, 25 perc megsütni. (Nagyjából ilyen gyorsan el is fogy.)
Hozzávalók: 3 tojás 15 dkg cukor 1 evőkanál házi vaníliás cukor (2 zacskó vaníliás cukor) nagy csipet só 5 dkg vaj 3 érett banán 20 dkg liszt 4 evőkanál apró szemű zabpehely 1/4 teáskanál szódabikarbóna kb. 4 evőkanál sütés álló csokicsepp (vagy 5 dkg apróra vágott étcsoki) A sütőt 190 C fokra előmelegítem. A tojásokat fehéredésig keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleteszem a megolvasztott vajat, elkeverem. A banánt villával összetöröm és a tojásos-vajas-cukros alaphoz keverem. Mehet bele a só, a liszt, a zabpehely és a szódabikarbóna és az egészet alaposan elkeverem. Kivajazott formába öntöm – lehet kenyér- vagy muffinforma, de közepes méretű sütőtál is – és a tetejét bőségesen megszórom sütésálló csokicseppel. A sütit 25 percig sütöm légkeveréssel, alsó-felső sütésnél. Tudom, illene megvárni, amíg kihűl, de én azonnal meg akarom kóstolni, mert már az illatától összefut a nyál a számban. Ne maradj le semmiről, a hírlevélre is iratkozz fel!